2011  0651.jpg
2011  0881.jpg
2011  0471.jpg
Перепечатка, тиражирование и распространение материалов без официального согласия редакции запрещены.

За достоверность и правдивость опубликованной информации ответственность несут авторы и рекламодатели.
Материалы, присланные на электронные адреса редакции, не рецензируются и не возвращаются.




 

Баннер
Электронное издание о рыбной ловле

Один вибух – подвійна відповідальність

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Один вибух – подвійна відповідальність

Щодня інспекториДержрибінспеції виходять у рибоохоронні рейди. Іщоразу повертаються з результатами: чи браконьєри піймаються на гарячому, чипросто “випливуть” страшні сліди їхньої діяльності.

Рибалки-зловмисникиотримують здобич різними, як правило, варварськими способами. Один ізнайжорстокіших – вибухівка. При її застосуванні оглушена риба спливає і їїзалишається лише зібрати. Але ж спливає лише близько 25 відсотків “здобичі”,решта – тоне, розкладається і відноситься течією, забруднюючи природу іотруюючи водний світ. За такі діяння законами України передбачається суворепокарання. Порушник відповідає за завдану природі шкоду і несе кримінальнувідповідальність за незаконне використання небезпечних засобів лову.

Накримінальну риболовлю наважується не кожен браконьєр. Але й тих, хто цимзаймається, вистачає. Тож доводиться рибінспекторам завжди бути пильними.Скажімо, у Поліському басейновому управлінні затримання браконьєрів-підривниківстало уже традицією. Не пройшло й місяця, відколи на річці Стирна гарячому спіймались троє зловмисників, як історія повторилась.

14лютого інспектори Рівненського територіального відділу Держрибінспекції під часчергового рейду в районі Луцького району затримали двох браконьєрів, якіздійснювали свій чорний промисел за допомогою вибухівки. У зловмисниківвилучили 30 кілограмів риби та знайшли у їхньому човні 4,5 кілограма саморобноївибухівки з усім необхідним для її активізації інвентарем. За допомогою таких„іграшок” порушники могли б мати іще сотні кілограмів улову, і це лише за одинраз. Уявімо лише, скільки шкоди нанесли б кілька таких риболовств.

Прес-служба Держрибінспекції

Олеся Романченко