050.jpg
4._____.jpg
2011  0271.jpg
Перепечатка, тиражирование и распространение материалов без официального согласия редакции запрещены.

За достоверность и правдивость опубликованной информации ответственность несут авторы и рекламодатели.
Материалы, присланные на электронные адреса редакции, не рецензируются и не возвращаются.




 

Баннер
Электронное издание о рыбной ловле

Зміни в законодавстві

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Хмельницький територіальний відділ Верхнє–Дністровського державного басейнового управління доводить до відома громадян, що 21 січня 2010 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань мисливського господарства, полювання та рибальства, охорони, використання і відтворення тваринного світу» згідно з яким в:

Кодекс України про адміністративні правопорушення внесено зміни :

Стаття 88-1. Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від трьох –(51,00 грн. ) до п’ятнадцяти – (255 ,00 грн. ) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Ті самі дії, вчинені щодо об'єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України,

- тягнуть за собою накладення штрафу від дев’яти (153,00 грн) до двадцяти чотирьох (408,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах -

тягне за собою накладення штрафу від трьох (51,00 грн.) до п’ятнадцяти (255,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Кримінальний кодекс України :

Стаття 249. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим
водним добувним промислом

1. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним
промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду,

- карається штрафом від ста (1700,00грн) до двохсот (3400,00 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електрострумом або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, - караються штрафом від двохсот (3400,00 грн) до чотирьохсот (6800,00 грн ) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Закон вступив в дію з 16 лютого 2010 року.

А до браконьєрів є окреме звернення, що перш ніж вирушити на риболовлю поміркуйте, які знаряддя лову Ви будете застосовувати, і чи не обійдеться риболовля для Вас проблемами та головним болем.

Шановні жителі та гості Хмельниччини, при виявлені порушень Правил спортивно-любительського рибальства просимо інформувати Хмельницький територіальний відділ рибоохорони за тел.
(0382) 65-82-03 та адресою: 

29000 м. Хмельницький вул. Заводська, 61.

Старший державний інспектор

Начальник Хмельницького територіального відділу

А.І.Манилюк

Рибінспектор О. Гератик